top of page
Electrical Inspectors

Installation

 

För dig som fastighetsägare

I en typisk bostadsrättsförening innebär att fiberkablar dras från en central punkt till varje enskild lägenhet. Denna centrala punkt ansluts sedan till det befintliga fibernätet så att boende får tillgång till bredband och andra tjänster från våra leverantörer.

Innan installationen påbörjas sker planering och en arbetsplan upprättas. Detta inkluderar bland annat att hitta den optimala vägen för fiberslangarna, samt en säkerhetskontroll för att säkerställa att installationen inte kommer påverka annan infrastruktur så som vatten och el.

När du som fastighetsägare har godkänt vår arbetsplan så kommer ett av våra arbetslag påb
örja fiberdragning fram till lägenheterna och boka tider med de boende för slutlig installation av uttag och fördelare inne hos denne.

 

För dig som boende

Du som boende kommer kontaktas utav en av våra installatörer, i första hand genom ett informationsblad och i senare steg genom ett telefonsamtal och/eller besök i hemmet för att boka en tid gällande installation av tjänstefördelare i din bostad. Arbetet tar normalt sett inte mer än en timme.

Installatören kommer under arbetets gång borra ett hål mellan lägenheten och trapphuset samt borra hål i vägg för montage av fiberkontakt och tjänstefördelare.


Du som lägenhetsinnehavare beställer sedan de fibertjänster du behöver från någon av tjänsteleverantörerna på vår lista.

bottom of page